Красимир Янков поиска оставката на Нинова

17:49, 14 ное 19 / Политика 25 2707 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ние губим усещането на българските граждани, че можем да бъдем алтернатива. Според мен това ръководство трябва да се оттегли”. Това заяви Красимир Янков от „БСП за България” в  предаването „Плюс-Минус" по Нова телевизия.

Предстоящите вътрешни избори в БСП ще са интересни не само за членовете на партията, но и за тези, които симпатизират на столетницата. Те са интересни за всички, защото от това дали БСП ще продължи с това ръководство, или ще направи смяна, зависи дали партията ще бъде алтернатива и ще свали Борисов от власт. Вървейки по сегашния път, със същото ръководство, виждате, че резултатите са такива", коментира той. 

Нинова: Изправихме се с 1 лв. субсидия срещу милионите на властта

„Разчитам, че всички, които са загрижени за бъдещето на БСП, ще бъдат обективни според фактите. Предстоят ни следващите парламентарни избори. Очакванията към БСП е да бъде алтернатива на ГЕРБ и да свали Борисов от власт”, заключи Янков. 

Янков посочи, че ако БСП е обединена и използва целия капацитет на своята експертиза и на хората, които има, тогава може да бъде първа политическа сила. „Трябва да се спре с разделението в партията. Вътрешната опозиция е термин, наложен в публичното пространство от това ръководство и персонално от Корнелия Нинова. В БСП няма опозиция на политиките и идейната платформа”, коментира той.

„Резултатите от последните местни избори показват, че най-силните резултати в подкрепа на БСП в няколко области са около 20-22%. В повечето обаче тя е между 11 и 14 на сто. Затова казвам да гледаме фактите и да сме загрижени за бъдещето на БСП. Отминалите избори могат да бъдат зачетени като успех и това е добрата новина. Но от друга страна е под очакванията на много от хората, които търсят алтернатива на това управление на Бойко Борисов”, допълни Красимир Янков.

Социалистът коментира и бюджетите за 2020 г. „В тях нямаме нищо ново. Продължава да има липса на справедливост и солидарност. Няма никакви реформи”, посочи Янков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама