Задържаха стрелеца в гимназия в Калифорния, момиче загина (ОБНОВЕНА)

21:45, 14 ное 19 / Свят 25 4760 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувана: 19.29 Обновена: 21.45

Предполагаемият стрелец в гимназия в Санта Кларита, северно от Лос Анджелис, в щата Калифорния, беше арестуван, предадоха световните агенции, като се позоваха на шерифа на Лос Анджелис Алекс Вилануева, съобщи БТА.

В стрелбата бяха ранени най-малко шестима. Вилануева поясни, че на стрелеца също се оказва лечение в местна болница. Той не навлезе в подробности нито за обстоятелствата на ареста му, нито за причините за прием на стрелеца в болница.

19-годишен руснак откри стрелба в колеж и уби човек

Няма подробности за състоянието на пострадалите, предаде БГНЕС

Според местни медии нападателят е на 15 години и също е ученик. Първоначално медиите твърдяха, че той се е самоубил след нападението, но после дойде съобщението на властите за ареста му.

"Затворени са училищата в района. Съветваме жителите да се приберат и да съобщят за всякаква подозрителна дейност", заяви полицейски представител.

Момиче, ранено в стрелбата в гимназията, е починало от раните си в болницата, предадоха още световните агенции. Двама ранени са в критично състояние. Четвъртият ранен е в задоволително състояние, съобщава болницата "Хенри Мейо".

Учениците на гимназията са безопасно евакуирани, както показват видеоклипове, публикувани в платформите на социалните медии.

Гимназия ''Саугус'' се намира на около 30 мили (48 километра) северозападно от Лос Анджелис.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама