Борисов в Солун: Вече над 10 години не пипаме данъци

22:15, 14 ное 19 / Политика 25 3533 Шрифт:
Християна Димитрова Автор: Християна Димитрова

''Аз съм по-консервативен от колегата Мицотакис и много внимавам с данъците. Вече над 10 години ние не пипаме данъци и дори не си позволявам да помисля, колкото и да ме изкушава. При нас 20% е ДДС, 10% е плоският данък. Има временни ефекти, но за бизнеса 10% трябва да е плоският данък. Накъде да го сваляме повече.'' Това заяви премиерът Бойко Борисов в Солун, където участва в Четвърта среща на върха, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

''Що се касае до връзките ни с Гърция - те бележат само успех и ръст'', допълни Борисов.

Основен приоритет за двете държави остава газовият интерконектор.

Борисов: Газовият интерконектор е приоритет за България и Гърция

''Тази година ние непрекъснато взимаме втечнен газ през Гърция обратно за България. Досега компресорите работеха само в една посока, а сега вече във всички'', заяви Борисов и допълни, че целта с колегата му Мицотакис е индустриите между двете държави да получават в конкурентна среда най-евтиния газ.

''Много ми се иска по трасето на газопровода с Александруполис - Димитровград да направим една магистрала с жп линия между АМ ''Марица'' и Александруполис'', каза Борисов.

По думите му той е убеден, че за пристанищата Кавала, Александруполис, Бургас и Варна тази магистрала ще даде огромен тласък на бизнеса.

Борисов заяви, че Балканите имат голямо бъдеще.''Перспективата е напред –бизнес, туризъм, енергетика – и това го правим. Връщането назад е пагубно'', категоричен бе премиерът.

Премиерът коментира и темата миграция:

"Готов съм максимално да съдействам на колегата си Мицотакис. България има нула миграция. И сега в момента работим много усилено с граничните полиции, усещам политическата воля на Мицотакис и неговия кабинет".

Премиерът Бойко Борисов заяви, че през месец декември във Варна ще се проведе Четиристранната среща между България, Гърция, Румъния и Сърбия, която е традиционна платформа за затвърждаването на регионалното икономическо и политическо сътрудничество.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама