Еврокомисията започна наказателна процедура срещу Лондон

07:10, 15 ное 19 / Свят 25 1179 Topnovini
1

Европейската комисия заведе наказателна процедура срещу Великобритания, заради отказа да номинира еврокомисар. Миналият месец Лондон пое ангажимент да излъчи комисар в новия кабинет. В замяна, Великобритания получава отсрочка за Brexit.

До момента избраният председател на Еврокомисията е изпратила две писма с подкана Лондон да изпълни задължението си. Късно в четвъртък вечерта дойде и отговорът - до следващите избори страната няма да номинира комисар. На практика, това отново поставя новата комисия, която трябва да започне работа от 1 декември, пред сериозно изпитание, предаде БТА.

Евродепутатите не дадоха зелена светлина за унгарския кандидат за ЕК

ЕК даде срок на Лондон до 22 ноември да отговори. Комисията отбелязва, че британските власти не са спазили задължението си да не оправдават с пречки в национално законодателство неизпълнението на европейските правила. Така Комисията отхвърля довода на Лондон, че не предлага еврокомисар заради очакваните предсрочни избори.

Великобритания няма да номинира свой еврокомисар до изборите

Уточнява се, че ако до седмица британските власти не изпратят отговор или ако отговорът не е задоволителен, Комисията ще продължи със следващите стъпки по наказателната процедура.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как се предпазвате от грипа?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 31 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.