Седем архитектурни бюра с проекти за реконструкция на площад „Св. Неделя“

13:50, 15 ное 19 25 2152 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Седем водещи архитектурни бюра са подали проекти в международния конкурс на Столична община за възстановяване и обновяване на площадното пространство на площад „Св. Неделя“, съобщиха от Столична община.

Това са - консорциум OW/MA/CL (УУ/МА/КЛ) с членове на консорциума One Works, Maofficina, Сracknell; Студио Паола Вигано; "Конкурент-90" ЕООД; Студио Вилмот; Студио Фуксас; Обединение AI Architects LLD, CLAB Architettura, Юрий Шередега, Дина Дридзе, Евгений Ширинян; Обединение "ДжиТиЕрЕф & Студио Морфе“ с участници в обединението: Студио „Морфе“ и „Джовани Тортели Роберто Фрасони Аркитети“.

На 28 и 29 ноември международното жури ще оцени и класира идейните проекти. В журито участват главните архитекти на Москва и Варшава, архитекти от Ротердам, Атина, Тирана, както и представители на Камарата на архитектите в България, Съюза на архитектите, Регионален исторически музей София, Университета по архитектура, строителство и геодезия, НАГ и СОС.

Международният конкурс за реконструкция на пл. „Св. Неделя“ заедно с експониране на разкритото археологическо наследство беше обявен през февруари тази година. На първия етап на конкурса участваха 14 екипи, като до втори кръг – изготвяне на идеен проект – достигнаха седем, сред които утвърдени архитектурни студиа от Италия, Франция, Русия и България.

На автора на класирания на първо място проект Столична община ще възложи изработването на проектите за обновяване на площад „Св. Неделя“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама