Готова е автотехническата експертиза за катастрофата с Местан

13:50, 15 ное 19 25 2181 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Готова е автотехническата експертиза за катастрофата с Лютви Местан. Разследването по случая продължава", заяви заместник окръжния прокурор на Кърджали Димитрина Делчева, предава "24 часа". Тя отказа да посочи детайли от експертизана, но каза, че едниственият привлечен като обвиняем остава лидерът на партия ДОСТ.

За трети път удължиха разследването на катастрофата с Местан

Автотехническата експертиза беше назначена веднага след катастрофата, при която загина 6-месечно бебе. Срокът на разследване на случая беше удължаван 3 пъти заради вещите лица. Изготвянето на експертизата им отне половин година.

Бебе загина при тежка катастрофа, Лютви Местан е шофирал една от колите

Катастрофата стана на 14 април 2019 година на разклона край село Загорско. При опит Лютви Местан да се включи с автомобила си в главния международен път, водещ към Гърция, последва сблъсък с "БМВ", движещо се от Кърджали по посока на ГКПП "Маказа". От удара "БМВ"-то излита от главния път и пада на над 100 метра в близкото дере. В катастрофата загина 6-месечно момиченце, пътуващо се със семейството си към Кирковско. 9-годишното братче на бебето, както и родителите му бяха ранени. Лютви Местан се размина само с изкълчена китка.

Местан за катастрофата: Няма да поема чужд грях или вина

Часове след инцидента лидерът на ДОСТ беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама