Нено Димов: Има над 700 млн. лева за решаване на проблема с мръсния въздух

11:15, 16 ное 19 / Политика 25 2169 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Има над 700 млн. лева за решаване на проблема с мръсния въздух в текущата оперативна програма на министерството.'' Това каза пред БНТ министърът на околната среда и водите Нено Димов. Според него тя е станала актуална, когато е била определена като приоритет на министерството през 2017-а година.

Не излизайте с колите си в София

"Когато се задават въпроси към местната власт, трябва съответно местната власт да отговори на това, което направихме и което според мен беше много сериозен пробив за пръв път в екологично законодателство. В закона за числата ние променихме в момента стимулите и респективно санкциите към местната власт, не те да изпълняват програмите си. Досега беше санкционирано, ако не се изпълняват програмите, сега ние санкционираме, ако няма резултат, т.е. за първи път фокусът е насочен към постигане на резултат", каза още той.

"Това, което може да се каже за изборите, които минаха тази година - понеже има евроизбори, местни избори, безспорно и на двата избора победителят е ГЕРБ", каза още Димов.

По думите му управляващата коалиция като цяло се е представила много добре. ''На местните избори ВМРО удвои общинските си съветници от 120 на 240, от около 30 кмета досега, над 60 в момента, така че това е за ГЕРБ много сериозната подкрепа, която се получи, т.е. запазва коалицията си, подкрепата, която има, така че това е първият извод'', каза Димов.

"Вторият извод се видя най-ясно в София - че старите комунисти направиха коалиция с новите комунисти. На практика тук под комунизъм аз имам предвид начин на мислене", каза още Димов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама