Демонстрации и шествия за годишнината от студентския бунт в Атина

09:15, 17 ное 19 / Свят 25 2398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Извънредни мерки на полицията в Гърция заради организираните демонстрации и шествия за годишнината от студентския бунт срещу управлението на военната хунта на страната.

Днес е кулминацията от отбелязването на събитията, довели до падането на режима на "Черните полковници", просъществувал 7 години, съобщава БНР.

Преди 46 години в Атинската политехника студентските протести са потушени с танкове. Стига се до десетки жертви.

Гръцката полиция използва сълзотворен газ срещу студенти в Атина

Извънредни мерки за сигурност са въведени в Атина около Техническия университет, където преди 46 години избухват студентските бунтове срещу военната диктатура. Днес отново се подготвят шествия в памет на загиналите студенти.

Над 5 хиляди полицаи охраняват центъра на гръцката столица. Частите за борба с безредиците са разположени около всички университети. Блокиран е центърът на Атина.

Униформени и цивилни полицаи охраняват квартал "Екзархия", известен като център на гръцките анархисти. Аналогични мерки са въведени във всички студентски градове.

Партиите, както и студентските организации, призовават за мирни шествия, без да се допускат анархисти да участват в тях. Полицията се страхува от безредици по време на демонстрациите.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама