Перник ще заведе дела срещу ВиК дружеството в града, ако то не спазва поетите ангажименти

09:50, 17 ное 19 / Общество 25 1723 Topnovini
1

Община Перник е готова да заведе дела срещу ВиК дружеството в града, ако то не спазва поетите ангажименти за часовете, в които трябва да осигурява питейна вода, това заяви кметът на Перник Станислав Владимиров пред Нова телевизия. 

Перничани готвят протест заради кризата с водата

От утре Перник минава на воден режим. Прогнозите са, че той ще продължи около 5 месеца. Според Владимиров режимът е можело да бъде избегнат, защото е имало и по-сухи години, в които не се е налагала подобна мярка.

“Това повдига много въпроси как е било управлявано ВиК дружеството, защото, ако преди няколко месеца бяха предприети стъпки, нямаше да сме изправени пред тази ситуация”, смята Владимиров.

Той обясни, че има добра комуникация с Министерски съвет и премиера, и общината ще изпрати писмо за отпускане на финансова помощ при необходимост.

Заради водната криза: Обмислят да свържат два язовира в Пернишко

Владимиров успокои, че за момента детските градини и училищата в града имат готовност да посрещнат предизвикателството. “Но това е една криза, която ще следим и ще видим как ще се развива във времето. И всяка една стъпка, която ще трябва да предприемем в бъдеще и е свързана с финансова помощ, ще я поискаме подкрепа от Министерски съвет”, уточни кметът на Перник.

Причина за въвеждането на воден режим в града е пресъхването на язовир “Студена”.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани