Тома Биков: Трябват още мерки за решаване на проблема с фалшивите болнични

12:00, 17 ное 19 / Политика 25 2191 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Въпросът с болничните е сериозен, определено има проблем с измами. Онези, които вадят фалшиви болнични, крадат от онези, които плащат своите данъци и осигуровки“, това каза пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

''Вижда се ясно, че болничните се увеличават през дългите уикенди. Има цяла схема с много участници, която ощетява онези български граждани, които си плащат задълженията“, коментира той. 

Според него трябва да бъдат взети редица мерки за справяне с проблема. Той отчете като положително шумното обсъждане на темата и обществения отзвук.

Лидия Шулева за болничните: Сбъркан е и контролът, и плащането

„Обсъждането трябва да се направи по-рационално и спокойно. Достатъчно пъти сме показали, че сме готови да се съобразяваме с разумни аргументи. Мисля, че това е едно от добрите качества на нашето управление“.

Биков посочи като постижение през последните няколко години това, че 2/3 от парите за пенсии идват от пенсионни осигуровки, а 1/3 са от бюджета. „Това означава, че е повишена събираемостта на пенсионните осигуровки, че има изсветляване на икономиката, че повечето хора се осигуряват на реалната си заплата, а не на минимална“.

Тома Биков: БСП твърди, че са спечелили изборите, странно е, че иска касирането им

Тома Биков беше категоричен още, че няма никаква предпоставка за предсрочни избори. 

„Дори опозицията разбра, че няма смисъл от подобно действие. В следващата година ще имаме необходимото спокойствие и възможност, за да проведем политики извън предизборните кампании и сблъсъци“, каза той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама