КТ “Подкрепа” заплаши да организира национален протест заради болничните

15:30, 17 ное 19 25 2934 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

КТ “Подкрепа” е готова да напусне Националния съвет за тристранно сътрудничество и да организира масов национален работнически протест. Към тези действия синдиката ще пристъпи ако управляващите партии не преразгледат намерението си първият ден от болничните да не се плаща на работника. Това се казва в позиция на синдиката, съобщава БНР.

Изпълнения като за Гинес (Тема с продължение...)

В отговор на твърденията на бизнеса, че покрай празници броят на боледуващите работници нараства, от синдиката казват, че има и работодатели, които спестяват разходи за заплати като принуждават работници да си вземат болнични, но да продължават да ходят на работа.

В случай че се приеме презумпцията за виновност на всеки болен, от КТ "Подкрепа" ще настояват това да важи и за други области. Те предлагат да не се плащат първите 20% от средствата по обществените поръчки.

Лидия Шулева за болничните: Сбъркан е и контролът, и плащането

Идеята да не се плащат първите 20% от средствата по обществените поръчки изрази по-рано днес президентът на синдиката Димитър Манолов пред БНР. Манолов заяви също, че решението първият ден от болничните да не се плаща, е взето на тъмно.

Каракачанов: Менда Стоянова се е объркала кой е направил предложението за болничните

Синдикатите настояват премиерът Бойко Борисов да се запознае с техните аргументи в спешен порядък, тъй като срокът за промени в Бюджет 2020 изтича на 20 ноември, сряда.

В случай че не се състои поисканата среща или подобно предложение бъде включено между първо и второ четене, синдикатът ще напусне Тристранния съвет и ще организира масов протест.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама