Синдикатите готвят протести заради болничните

10:50, 18 ное 19 25 2297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

КНСБ свика спешна среща заради предложението на управляващата коалиция първият ден от болничните да бъде за сметка на работника.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров обяви, че се готвят протести в края на ноември, ако управляващите не се откажат от тази своя идея, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. Все още обаче няма избрана точна дата. Разговорите между синдикатите продължават.

Няма да ни плащат първия ден от болничния

КНСБ отправя и апел към всички български работници да се подготвят и да участват в тази акция. "Разчитаме на всеки работещ българин, който вижда, че искат да му вземат пари от джоба и то без никакъв аргумент. Но все още се надяваме на здравия разум“, посочи Димитров.

Миналата седмица синдикатите поискаха среща с премиера Бойко Борисов, но все още няма официална реакция от негова страна.

Акцент на деня: Много ви здраве

Пламен Димитров уточни, че какъвто и дебат да има по темата и където и да е той, синдикатите ще участват, тъй като темата е важна. „Важна е реакцията на обществото – а то не е съгласно. Реакцията в социалните мрежи е показателна“, обясни той.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама