Задържаха стоки менте на "Капитан Андреево"

11:43, 18 ное 19 25 1875 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

10 262 текстилни изделия, спортни обувки и аксесоари, произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост и 1430 контрабандни текстилни изделия с логото на известни марки са задържали митническите служители на "Капитан Андреево".

Декларираната стока, но носеща емблеми на световни марки, е открита в товарен автомобил с полска регистрация, влизащ в страната в Турция. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която се установява, че количеството на групажната стока  съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки. При проверката са открити 8114 текстилни изделия ризи, блузи, суичъри, якета, комплекти шал и шапка, панталони и мъжко бельо,  с логото на 18 световноизвестни марки, сред които „Tommy Hilfinger“, „Polo“, „Armani“, „Valentino“. Открити са още 1074 спортни обувки и още толкова чанти и портмонета с логото на „Fila“, „Tommy Hilfinger“, „Nike“, „Michael Kors“.

Недекларираните текстилни изделия са открити и в товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Турция, превозващ стока за Германия.  При щателната митническа проверка се установява,  че количеството на групажната стока  не съвпада с обявеното в представените митнически документи. Открити са недекларирани  1430 елеци, якета, блузи, суичъри, по-голяма част от които носещи  фигуративното и словесно изображение на „Monsler“, „Valentino“, „Disquared „. На шофьора на камиона е съставен акт за нарушение по Закона за митниците.

За случаите на задържаните общо 11 692 имитации в изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения  ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама