Болница "Проф. Иван Митев": Няма забавяне в приема на детето, което почина в София (ОБНОВЕНА)

17:44, 18 ное 19 25 3458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувана: 16.35 Обновена: 17.44

„.Няма забавяне в приема и лечението на тригодишното дете, което почина миналата седмица в София“, съобщи пред БНР д-р Димитър Русинов, директор на Специализираната детска болница "Проф. Иван Митев".

Майката на починалото дете разкри коя е лекарката, отказала да го приеме в болница

По думите на д-р Елена Георгиева, която според родителите на починалото 3-годишно дете, е отказала хоспитализиране каза пред bTV, че детето е чакало 30 минути за прием, но през това време състоянието му е не е било тежко.

В края на миналата седмица родителите на детето подават сигнал до bTV, че са са потърсили помощ в три болници – „Проф.Иван Митев“, „Лозенец“ и „Пирогов“, без да се вземат мерки за лечение на детето и то почива в „Пирогов“.

Първият и единствен прием на тригодишното момченце в Специализираната детска болница „Проф. Иван Митев“ е в 12:20 часа -  там са му направени изследвания и детето е настанено за лечение, съобщи д-р Димитър Русинов, директор на болницата:

Детето е преценено, че е за болнично лечение, но не за интензивно лечение и е започнато да се обработва, т.е. да му се правят изследвания – в 12:30 часа има кръвна картина, резултатът от нея показва, че има възпаление, поради което му е направена рентгенова снимка на белия дроб, която не показва отклонение, детето в момента без температура. Но, така или иначе, се организира приемът и то се приема в болницата.

Починалото 3-годишно дете е било с риновирус

След 16:30 часа състоянието на детето рязко се влошава. Вторите изследвания сочат за тежка пневмония. „Детето е интубирано и колега от „Пирогов“ го прехвърля към спешната болница. Няма забавяне в лечението на детето“, посочи доктор Димитър Калайков, заместник-директор в болницата:

„Първото им потърсване на помощта е в 12:20 часа, обработва се детето -  кръвна картина, рентген, преглежда се, снима се анамнезата и т.н. Търси се място, където да бъде прието  - то  е прието към 13:30 часа, но в историята на заболяването пише 14:10 часа“.

Здравният министър разпореди спешна проверка на трите болници, резултатите се очакват до сряда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама