Две деца и млада жена починаха след обезпаразитяване на блок в Тимишоара

16:48, 18 ное 19 / Свят 25 2315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две деца и млада жена са починали, а други петима души са приети в болница в румънския град Тимишоара след пръскане срещу паразити в блока, в който живеели, съобщава в. "Адевърул".

Едно от починалите деца е бебе на девет дена. Сред жертвите е също тригодишно дете и 29-годишната му майка. Други две деца и трима възрастни са приети в болница за лечение.

През уикенда редица обитатели на сградата са се обадили на телефон 112, за да съобщят, че се чувстват зле. Според Медифакс общо 14 души са транспортирани до спешното отделение, за да им бъдат направени изследвания, предава ''24 часа''.

"Със сигурност става дума за интоксикация, опитваме се да си обясним от какво", заяви Михай Гафенку, говорител на детската болница в Тимишоара.

Комитетът за извънредни ситуации в окръг Тимиш се е събрал на спешно заседание днес след потвърждаването на трите смъртни случая.
След трагедията властите са предприели евакуация на всички живущи в блока.

Началникът на Дирекцията за обществено здраве в Тимиш Корнелия Малак заяви, че са взети проби от водата и се проверяват документите на фирмата, извършила обезпаразитяването.

Според очевидци блокът се състои от гарсониери с общи бани, който по думите им се е превърнал в "същинско огнище на инфекции", отбелязва "Адевърул".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама