"Новата гора на София" е пораснала с още 25 декара за двата уикенда от залесителната кампания

09:35, 19 ное 19 25 2213 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За двата уикенда от есенната залесителната кампания „Новата гора на София“ е пораснала с още 25 декара. През този уикенд се включиха над 430 доброволци , които засадиха 16 декара от гората. Това съобщи в профила си кметът на София Йорданка Фандъкова. 

Новата гора на София се намира в кв. „Суходол“, в близост до рекултивираното депо за битoви отпадъци и ще заема площ от 225 дка от които вече е засадена повече от половината. С доброволчески труд се постига напредък с бързи темпове в изграждането на зеления филтър на София.

Идната събота и неделя доброволци отново ще садят. Атмосферните условия все още са добри и позволяват да се извършват залесителни дейности. Ако времето се задържи така, залесителният сезон ще продължи до 1 декември. Специално откритата временна автобусна линия № 56 А ще отвежда желаещите до терена за залесяване.

Автобусите тръгват от спирка Вардар при метростанцията в 10.00 ч. и ще се движат в интервал от 1 час. Последният автобус от гората към града е в 16.30 ч. На терен са осигурени ръкавици и лопати, както и достатъчно фиданки. За улеснение на доброволците експерти от ОП ''Управление на общински земи и гори'' помагат със съвети за залесителните дейности.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама