Сухопътни войски: Надеждата ни е като котката- с 9 живота, дано ни стигнат

13:06, 19 ное 19 25 1702 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всички често чуваме, че Сухопътните войски са гръбнакът на Българската армия, но да си признаем честно - кога се грижим за гръбнака си, когато стане късно. Това каза командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов на отбелязването на 134-тата годишнина от създаването на войските, цитиран от БГНЕС.

Сухопътните войски отбелязват 134-ата си годишнина

„Днес ние, воините от Сухопътни войски, можем без колебание да заявим, че сме достойни наследници на тези, които защитаваха България. Тренирахме по полигоните, на мисии сме, помагахме на населението- бяхме там, където трябва и там където беше нужно”, заяви командирът и изтъкна, че в деня на празника си Сухопътни войски застават пред обществото с гордо вдигната глава, защото нямат от какво да се срамуват.

"Сухопътни войски сме първи по проведени учения и участници в тях, по участие в мисиите, при оказване помощ на населението и на още едно място сме първи - в строя на Националната гвардейска част. В другите области, особено свързани с финансирането, често не можем да се класираме и в челната тройка”, заяви генералът.

„Може би това е така, защото не мога да правя вятър на този или онзи. Може би причината е, че не пълня ушите на хората с постоянни приказки как ние сме най-важни, най-ценни, най-, най-. Такова поведение смятам за неправилно и водещо след себе си тежки последствия", коментира Михаил Попов.

Той сподели, че е виждал светлина в тунела с очакването за високотехнологичното обновление на Сухопътни войски в средата на годината. „Оказа се, че светлина имаше, но не беше тази, която очаквахме. И сега пак сме в тунела, светим си с газения фенер и се надяваме. Надеждата на Сухопътни войски е като котката – с девет живота, дано да ни стигнат, че не останаха много”, категоричен бе генералът.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама