Турски компании проучват възможностите за инвестиции в България

14:50, 19 ное 19 / Политика 25 1809 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близо 1 млрд. евро са турските инвестиции в България, а само за първото полугодие на 2019 г. турски компании са инвестирали 23 млн. евро у нас”, заяви министърът на икономиката Емил Караниколов при откриването на Форум "България - инвестиционна среда", в който са участвали над 150 представители на турски компании, съобщиха от ведомството.

„Съществува потенциал за привличане на инвестиции в области, в които имаме конкурентни предимства като производство на части и компоненти за водещи световни производители на автомобили, иновации, информационни технологии и телекомуникации, машиностроене, електроника и електротехника, химическа и фармацевтична промишленост,  както и проекти за изграждане и модернизиране на транспортната инфраструктура“, допълни Караниколов.

Той подчерта предимствата на България като инвестиционна дестинация и посочи, че в последните години се отбелязва стабилен икономически ръст, както и че страната ни е лидер в региона по финансова стабилност, макроикономическо развитие и състояние на кредитния  рейтинг.

„България е сред страните с най-ниски данъчни ставки в Европа и се отличава с най-ниските оперативни разходи в ЕС“, изтъкна той и допълни, че активно се работи по развитието на индустриалните зони в цялата страна и инвестирането в образованието. По думите му се отчита ръст на износа и на Брутния вътрешен продукт, а стоките, които се изнасят от страната, са с висока добавена стойност, което подобрява конкурентоспособността на икономиката.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама