Борис Джонсън обеща бърз Brexit, а Джереми Корбин - нова сделка и референдум

07:45, 20 ное 19 / Свят 25 1999 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нова сделка за Brexit и референдум. Това обеща лидерът на лейбъристите Джереми Корбин в телевизионен дебат с премиера Борис Джонсън.

Двамата се изправиха в директен сблъсък за одобрението на британците. Джонсън увеличи залога в своите предизборни обещания, като заяви, че само той е в състояние да изведе Великобритания бързо от Европейския съюз.

Борис Джонсън определи споразумението, което подписа с Европейския съюз като "прекрасно" и настоя, че Brexit ще се случи на 31 януари.

Джереми Корбин определи споразумението като "по-лошо от подписаното от предишния премиер Тереза Мей" и поиска то да бъде гласувано от гражданите на още един референдум.

След едночасовия дебат проучванията показаха, че зрителите са разделени по въпроса кой от двамата е излязъл победител.

Според 51% това е Джонсън, а според 49% - Корбин. Анализатори коментираха, че този резултат е по-скоро в полза на лейбъристкия лидер, който изостава в социологическите проучвания.

Междувременно, лидерите на другите опозиционни партии в парламента Шотландската национална партия и Либералдемократическата партия се възмутиха, че на телевизионният дебат са били поканени само Джонсън и Корбин.

По този начин желанието на милиони британци да останат в Европейския съюз, не беше отразено, казват от двете формации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама