Валери Симонов става зам.-председател на парламента (ОБНОВЕНА)

11:15, 20 ное 19 / Политика 25 2389 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Публикувано в 9.21 ч. / Обновено в 11.15 ч.

Депутатите назначиха лидера на НФСБ Валери Симеонов за заместник-председател на парламента, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

В знак на протест народните представители от ДПС напуснаха демонстративно залата. По-късно от партията заявиха, че с този избор кошмарът на майките на деца с увреждания е бил възнаграден от ГЕРБ и БСП.

Според Павел Шопов от „Атака“ парламентът назначава един провалил се вицепремиер за зам.-председател. Той припомни, че срещу Валери Симеонов имаше множество протести преди да подаде оставка от поста си на заместник на Борисов. „Ние ще продължим работата на Народното събрание на тръни, очаквайки големия гаф и поредния провал“, заяви той.

В средата на миналата година Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер, след като в продължение на почти цял месец майките на деца с увреждания излизаха всяка вечер на протест срещу него заради думите му, че са „кресливи жени“ с „уж болни деца“. Тогава оставката му поискаха и от ДПС, „Воля“ и лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Единственият, който го защити, беше третият коалиционен партньор в "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов.

Самият Симеонов посочи, че негативната реакция за избора му не го притеснява. "Познавам много добре както "Атака", така и ДПС - те са предвидими с тяхната реакция. До известна степен тяхното поведение е един вид номинация - приемам го като такова", заяви той и допълни, че не е очаквал положителна реакция.

От своя страна, председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова заяви, че е трайна парламентарна практика, когато групите предлагат депутат за зам.-председател на Народното събрание да се подкрепя това предложение. "Имаше вакантно място, което се полага на „Обединени патриоти“, те направиха своето предложение и ние го подкрепихме, защото така е практиката в Народното събрание", заяви тя. Дариткова подчерта, че е имало много случаи, в които ГЕРБ не са приемали законодателни предложения на „Обединени патриоти“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама