Над 450 литра алкохол без документи откриха в белгийски микробуси на "Дунав мост- Русе"

10:31, 20 ное 19 25 2405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Митнически служители откриха 451.2 л бутилиран и фабрично запечатан алкохол и 380 кутии цигари, при две проверки, в района на ГКПП Дунав мост при Русе, съобщиха от Агенция "Митници".

На 15 ноември е проверен товарен автомобил с белгийска регистрация, пътувал от България за Белгия, с хранителни продукти и безалкохолни напитки. В него са пътували шофьорът и неговата съпруга. Открити са 840 бутилки с ракия, водка, мастика, уиски от различни търговски марки и във фабрични разфасовки от 0,5 до 0,7 литър, с общо количество 302.4 литра.

Ден по-рано, в друг микробус, отново с белгийска регистрация, управляван от българин, са открити високоалкохолни напитни и цигари, в пазарски чанти. Иззети са 210 бутилки с ракия, мастика, бренди, уиски от шест различни търговски марки и във фабрични разфасовки от 0,5 до 1 литър, с общо количество 148,8 литра, както и 380 кутии /7600/ къса цигари от две различни търговски марки.

Всички алкохолни напитки и цигарите са били облепени с валиден български акцизен бандерол, но за тях не са представени необходимите документи. По случаите са съставени актове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама