Досадната Коледа на кралското семейство

21:00, 20 ное 19 / Любопитно 25 1881 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ако мислите, че “богоизбраните” аристократи почиват колкото нас обикновените хора, жестоко се лъжете. Няма нито един член на британското кралско семейство, който да може да си позволи около Коледа да се разположи на дивана и да хапва до припадък.

Времето около празниците е винаги най-натоварено за кралското семейство и колкото и да ви се вижда привлекателен живота на тези благородници никой от тях (поне не от потомствените) не знае какво е на 24-и декември следобед кахърно да се завлачиш за един ориз до магазина по пижама и с два различни чорапа.

Тези хора са като войници, винаги трябва да са сресани, облечени по етикет, да следват протокол, да са постоянно възпитани и любезни, да обръщат внимание на всеки. Така че, да си кралска особа не е никак лесно.

Интересен факт, който потвърждава това е, че кралица Елизабет II на 92 години почива само два дни в годината – на Коледа и на Великден.

А Коледата на кралското семейство пък минава така – седмицата преди Коледа кралицата организира официален обяд в Бъкингамския дворец за всички членове на кралското семейство, а те не са никак малко. Преди празниците пък по-младите членове на семейството задължително присъстват на един куп, специално подбрани благотворителни партита, от които измъкване няма. Болен, здрав, в настроение или без, ти отиваш там и работиш за хората. 

Кралското семейство подписва хиляди коледни картички, като това приятно занимание започва още от лятото, защото иначе времето не им стига. За това не се чудете, че на коледните картички, кралската фамилия е сред зеленина – те просто са снимани лятото.

И така, докато дойде Коледа, която семейството винаги посреща в Сандрингам – 100 километра на север от Лондон. Дотам кралицата винаги пътува с влак и цялата си кралска прислуга.

Прочетете още тук!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама