Десислава Иванчева иска вдигане на запора върху банковата й сметка

13:59, 20 ное 19 / Крими 25 1305 Topnovini
1

Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров поискаха да се вдигне запорът на банковите им сметки, тъй като нямали с какво да преживяват. В Апелативния специализиран съд се гледа делото срещу тримата на втора инстанция. По време на днешното съдебно заседание стана ясно, че все още не е изготвена графологичната експертиза на тефтерчето на Десислава Иванчева.

Бившата кметица на "Младост" настоя, освен за вдигане на запора, да й бъдат върнати трите мобилни телефона, единият от които не бил използван, лаптопи, книжен плик с документи за проект за европарк, дамската чанта й и портмонето. Пред съда тя обясни, че заради липсата на средства се налага майка й, която е пенсионерка, да й плаща здравните осигуровки, а приятели от Варна да й носят по 20 и по 50 лв., за да преживява, предаде "24 часа".

"Това е супер унизително и парите, които са ни спрени нямат нищо общо за времето, когато бяхме управляващи", заявиха Иванчева пред журналисти.

Иванчева, Петрова и Дюлгеров остават под домашен арест

От своя страна Биляна Петрова добави, че това е форма на унижение и на изтезание, защото при процес, който продължава втора година съдът ги оставя без средства и работа. "Естествено като си без финансови средства няма как да се поддържа животът. Това са пари, които нямат нищо общо към предмета на делото", аргументира се бившият зам.-кмет на "Младост", предаде News.bg.

Как да оцеляваме в съда, като ние сме тотално смачкани и унизени, оплака се Иванчева. Тя заяви, че има заявено дело срещу нея от "Дунарит", които я съдят за фалшивите чатове за 100 000 лв. заради някакви измислени неща.

Според Иванчева всички документи в досъдебното производство са в ужасен вид и с ужасни номера. Биляна Петрова заяви, че това, което вижда като работа на досъдебното производство на прокуратурата е възмутително, че изобщо получават заплати. Тя не очаква обрати на втора инстанция, тъй като съдът е пристрастен.

По време на днешното съдебно заседание стана ясно, че все още не е изготвена графологичната експертиза на тефтерчето на Десислава Иванчева. В рамките на месец и половина община "Младост" не е дала никакъв сравнителен материал по делото.

От своя страна Петко Дюлгеров отказа да даде допълнителен сравнителен материал по делото с аргумент, че е давал достатъчно. Съдът счете, че следва да бъде изпълнено определението за изготвяне на графологична експертиза на тефтерчето на Иванчева на базата на наличния в община "Младост" сравнителен материал на Петко Дюлгеров. Срокът за изготвяне на експертизата трябва да бъде в рамките на седем дни преди следващото съдебно заседание.

Магистратите ще изпратят писмо до община "Младост" да изискват документи и материали за извършване на съдебно-графологична експертиза по делото. Съдът ще очаква експертизата до 8 декември, тъй като следващото заседание е на 16 декември.

Председателят на Апелативния специализиран наказателен съд Георги Ушев остави без уважение искането на Биляна Петрова да бъде извършен графолочен анализ на тефтерчето й.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани