Румен Радев: Необходими са ефективни действия за водоснабдяването в Перник

20:11, 20 ное 19 / Политика 25 1122 Topnovini
1

„Необходими са ефективни действия на отговорните институции за възобновяване на водоснабдяването на Перник и гарантиране на здравето на гражданите“, заяви днес президентът Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с кмета на града Станислав Владимиров.

На срещата бяха обсъдени причините за въведения воден режим в града, отговорността на ресорните министерства и перспективите за преодоляване на създадената водна криза.

Кметът на Перник е внесъл сигнал до прокуратурата по случая и очаква незабавни мерки за изясняване на отговорността за създадената кризисна ситуация. По думите му от месеци оттокът от язовира надвишава притока без да бъдат предприети мерки. Станислав Владимиров заяви, че над половин година град Перник е на скрит воден режим, за което неведнъж е подал сигнали, включително и към Народното събрание и очаква своевременна реакция от страна на Министерството на околната среда и водите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

Водата на язовир „Долна Диканя“ е заразена и не може да се използва за Перник

Държавният глава отбеляза необходимостта подкрепа за гражданите на Перник да бъде оказана и от страна на Министерството на отбраната и Министерството на здравеопазването за осигуряването на водоноски, засилен епидемиологичен контрол и предоставянето на дезинфекционни средства.  

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.