Омбудсманът се среща с жени - жертви на насилие

06:50, 25 ное 19 25 1870 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По повод Международния ден на ООН за борба с насилието над жени и момичета, в 10.00 часа омбудсманът Диана Ковачева организира приемна в институцията за граждани и представители на неправителствени организации. В инициативата ще се включат психолози и юристи с готовност да изслушат и помогнат на жени, жертви на физически, психически и вербален тормоз, съобщиха от институцията. 

Идеята на събитието е да повиши обществената нетърпимост срещу посегателствата над личността и достойнството на жените, момичетата и децата, обект на насилие, включително и да се даде повече гласност на проблема, който често пъти остава скрит.

В 16.30 часа фасадата на институцията на омбудсмана ще бъде осветена в оранжево в подкрепа на кампанията „Зонта казва НЕ”, която се провежда всяка година на 25 ноември като част от кампанията на ООН Orange the world за елиминиране на насилието над жени и момичета. Омбудсманът Диана Ковачева и служители на институцията ще излязат пред сградата и ще свалят черни лепенки от устите си, като по този начин изразят съпричастност и дадат символичен знак, че за насилието не трябва да се мълчи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама