Прокуратурата разпитва личния лекар на починалото дете в София

12:09, 21 ное 19 25 2739 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Прокуратурата ще разпита и личния лекар на детето, което почина в София, след като беше разкарвано в три болници  - Педиатрията, болница „Лозенец“ и „Пирогов“. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

От личния лекар ще бъде иззета и цялата документация и данни за проведени предишни лечения.

Цацаров съобщи, че действия по разследването са водени вчера и се извършват и към този момент. Вчера е иззета медицинската документация и от трите здравни заведения – в това число пълната документация, която касае провежданите действия по лечението, както и документацията от института „Пирогов“, която е свързана с резултатите от аутопсията и с началните резултати от хистологичното изследване.

Разкрития за още случаи на прехвърляни между болници деца

Проведени са разпити на родителите на детето и на други лица. От родителите са иззети записи от телефони, които ще допринесат за изясняване на обективната истина. Следват разпити на всички медицински специалисти в трите здравни заведения и назначаване на съдебно-медицинска експертиза.

Лекарска грешка ли е причина за смъртта на 3-годишното дете в София

Нека от този случай не правим обобщение за качествата на всички хора, които упражняват лекарската професия, защото те заслужават уважение. Но ще бъдат положени максимални усилия за изясняване на истината“, подчерта Цацаров.

Вчера по настояване на премиера Бойко Борисов здравният министър Кирил Ананиев отстрани временно директорите на трите болници - Специализираната детска болница „Проф. Иван Митев“, УБ „Лозенец“ и УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, до приключване на случая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама