Откриха 16 души заключени в ремарке на ферибот

18:30, 21 ное 19 / Свят 25 2150 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Открити са 16 души заключени в ремарке на ферибот, пътуващ за ирландското пристанище Рослеър, това съобщи корабният оператор Стена Лайн.

Откритието отново привлича вниманието към въпроса за нелегалната имиграция и трафика на хора в Западна Европа, след като миналия месец 39 виетнамци бяха открити мъртви в хладилен камион.

Във вторник екипажът на товарен ферибот, управляван от „DFDS Seaways“, откри 25 мигранти в хладилен контейнер на кораб, плаващ за Великобритания и принуди кораба да се върне на пристанището.

Холандските власти откриха 16 мигранти, скрити в ремарке на камион

16-те лица в последния случай бяха открити на борда на кораба „Stena Horizon“ от Шербур в Северна Франция в сряда вечерта.

„Един от нашите служители по време на рутинна проверка откри 16 души в запечатано ремарке на палубата на кораб“, се казва в изявление на главния служител по комуникациите на „Stena Line“ Йън Хамптън.

Всички лица са в добро здраве и са преместени в частен салон за пътници на кораба. Досега няма коментар от ирландската полиция или индикации за националностите на хората.

Междувременно в Дъблин мъжът, задържан за предполагаемо участие в британското дело, свързано с 39-те жертви на Виетнам, се яви в съда по изслушване за екстрадиция. Делото беше отложено за друго изслушване на 12 декември. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама