Церовска: Направила съм твърде много за по-добро водоснабдяване в Перник

08:50, 22 ное 19 / Общество 25 1382 Topnovini
1

Аз съм направила твърде много в Перник да има по-добро водоснабдяване и това си личи от всички инвестиции с мое участие, категорична е Вяра Церовска. След налагането на режима на вода в Перник, бившият кмет на града гостува на БНТ. 

По думите й, яз. Студена е изключителна държавна собственост и се охранява много специално, затова какво се случва с водата трябва да бъде изяснено след една много щателна проверка.

Кой е виновен за кризата с водата?

Бившият кмет на Перник, заяви, че: "Водопреносната мрежа в Перник е строена в средата на миналия век - можете да си представите за какво става въпрос. Сериозно влияние оказа и земетресението през 2012 г."

Церовска коментира и проекта за изграждане на воден цикъл в Перник, като съобщи, че в нейния мандат е "направено проектиране на този воден цикъл и това е първият момент, в който има договор с МОСВ за реализиране на този воден цикъл".

Румен Радев: Необходими са ефективни действия за водоснабдяването в Перник

"Воден режим се налага от ВиК дружеството, а не от кмета", категорична е Церовска, и допълва, че не е била на работа на 10 октомври, когато е входящата дата на писмото от ВиК. "От 5 април има ограничителна заповед за ползване на питейна вода от яз. Студена. Никой не може да предвиди какво ще се случи и какви са валежите. Ако е имало някакъв проблем с количеството, той трябва да се е развил през месеците август, септември и октомври, когато авариите са увеличени в пъти повече в сравнение с миналата година. Нямам информация дали яз. Студена е бил източван покрай ремонта", допълни още бившият кмет на Перник.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как се предпазвате от грипа?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 8 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.