Въпреки протестите: Симеонов нямал избор и ще остане зам.-шеф на парламента

09:45, 22 ное 19 / Политика 25 2297 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов определи протестите срещу избора му на зам.-председател на Народното събрание като намеса в парламентарната демокрация, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Симеонов подчерта, че както всички други парламентарни групи, така и „Обединени патриоти“ имат правото да излъчат свой зам.-шеф на парламента. „Лично за мен това не е била някаква самоцел - виждате, че този пост четири месеца стои незает. С решение на групата съм определен аз да го заема – нито имам избор, нито съм човек, който бяга от отговорност, нито пък съм човек, който има нужда от повишаване на рейтинг. А това, че някой протестира – то си е негово право“, коментира той и подчерта, че България е парламентарна република.

Валери Симеонов определи протестите срещу себе си като политически

Симеонов заяви още, че не си е издигнал сам кандидатурата, но отказа да назове кой го е предложил.

И днес продължават протестите на майки на деца с увреждания срещу избора на Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание. Според тях изборът на депутатите демонстрира липса на морал и незачитане на достойнството на суверена. Очаква се майките да се съберат по обяд пред сградата на Народното събрание, а за по-късно е насочено и протестно автошествие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама