Продадоха на търг първия комикс на "Марвел" за 1,26 млн. долара

11:20, 22 ное 19 / Любопитно 25 2282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рядък екземпляр от първия брой на комикс, издаден от американския издател "Марвел" през 1936 г., беше продаден на търг за рекордната цена от 1,26 млн. долара, предадоха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

Аукционът беше организиран от "Херитидж окшънс" в град Далас, щата Тексас. По думите на вицепрезидента на тръжната къща Ед Джастър лотът на практика е "дядото на всички комикси от поредицата "Марвел".

Първият брой на издателството, който се е запазил в отлично състояние, е струвал 10 цента при появяването си на пазара. Навремето той е бил закупен от вестникарска будка от пощальон в щата Пенсилвания. Това е най-скъпият брой на комикс на Марвел, продаван някога на търг.

Предишният рекорд принадлежеше на комикс на изданието от 1962 г., в който за пръв път се появява супергероят Спайдърмен. Той бе продаден на търг за 1,1 милиона долара през 2011 г.

Рекордът за най-скъп комикс в историята принадлежи на първия брой на "Екшън комикс" от 1938 г., в който за пръв път се появява Супермен. Той намери купувач през 2014 г. за 3,2 милиона долара.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама