Борисов и Нинова се стрелкат с оставки

11:48, 22 ное 19 / Политика 25 3687 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова използва присъствието на премиера Бойко Борисов в Народното събрание  и изложи тезите на левицата за последните кризи в държавата – проблемите с водните режими и болничните листове, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Нинова разкритикува Борисов, че когато има кризи, неговите министри не прекъсват отпуските си, за да се справят с проблема. Тя визира регионалния министър Петя Аврамова, която вчера трябваше да дойде на изслушване в парламента за режима на водата, но заради отпуска вместо нея по темата говори заместникът ѝ Николай Нанков. „Г-н премиер, вие министър-председател на държавата ли сте или ръководител на летен лагер за отпуски и почивки в държавата“, попита Нинова.

От своя страна, Борисов иронично я поздрави за „поредното добро представяне на БСП на изборите“. „Хората сами избраха кой да ги управлява. И затова не мога да приема Вашата оценка – оценяват ни хората“, подчерта той. Премиерът бе категоричен, че първият ден от болничните няма да бъде за сметка на работника, каквото предложение бе направено от управляващите. Той заяви, че за кризата с водата е правено и се прави най-доброто.

Оставки, оставки, оставки…

Корнелия Нинова поиска оставката на Бойко Борисов от името на над 1 млн. българи, подкрепили БСП на изборите. „Г-н премиер, никакви оставки по веригата надолу не могат да отменят отговорността Ви. Хората казват – рибата се вмирисва от главата. Отговорността се носи с оставки“, подчерта тя.

Борисов заяви, че Нинова има право да му иска оставката. „Но аз за разлика от Вас два пъти си я подавах. А Вие излъгахте тези 1 млн. души, като казахте, че ще си подадете оставката, а след две седмици се отказахте. Но в къщата на обесения за въже не трябва да се говори“, контрира премиерът.

От своя срана, Нинова обвини Борисов и „шепа бизнесмени“, чиито имена не назова, че са „хвърлили милиони“ за смяна на председателя на БСП. „Но няма да успеете да превземете БСП, поне не в скоро време“, заяви тя.

Раздор и за „Фалкон“-а

Нинова разкритикува Борисов и за това, че ходи на партийни събития в Европа с пари на данъкоплатците. От своя страна, той заяви, че е щял да се „пребие“ с „Фалкон“-а, купен от БСП, и попита защо никой не се пита колко е струвало на президента Румен Радев да отиде до Китай с него. „Искам просто да Ви покажа колко сте дребнава“, подчерта той. Нинова го контрира, че самолетите са купени премиерът да ходи с тях на държавни посещения, а не на партийни.

Защо не сме в Шенген?

Нинова попита Борисов каква е причината да не приемат страната ни в Шенген. Тя подчерта, че правителството не се справя с миграцията и борбата с корупцията. Лидерът на левицата цитира думи на европейски лидери, според които причината България и Румъния да не влязат в шенгенското пространство е ширещата се корупция в двете държави. „Причината да не влезем в Шенген е корупцията на правителствата на Бойко Борисов“, заяви тя.

На свой ред Борисов изтъкна, че България е единствената държава, която се справя добре с мигрантите и затова е модел. „Всичко, което е било необходимо, за да се направи за Шенген е направено и всички институции в Европа казаха едно – че България трябва да бъде в Шенген. ЕК и ЕП са се произнесли по тази тема“, каза още министър-председателят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама