България срещу Унгария по пътя към Евро 2020

13:43, 22 ное 19 / Спорт 25 2666 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националният отбор по футбол на България ще играе срещу Унгария в първи мач от баражите в Лигата на нациите, които дават право на класиране на европейското първенство през 2020 г.

"Лъвовете" попаднаха в Дивизия "А", а при успех в първия мач ще играят срещу победителя от двойката Исландия - Румъния, съобщи bTV. Ако националите постигнат успех и в този мач, ще играят на голям европейски форум за първи път от Евро 2004 насам.

Националният ни отбор по футбол прекъсна серията си от 12 загубени мача

Първият мач на България ще е на 26 март у нас, а евентуален "финал" в Дивизията е насрочен за 31 март. Тогава, ако националите се класират напред, също ще бъдат домакини.

Националите записаха едни от най-кошмарните си квалификации за шампионата, който ще се проведе през 2020 г. в 12 града в Европа. Те завършиха на предпоследно място в групата, постигайки само една победа - срещу Чехия.

Доброто представяне на "лъвовете" в Лигата на нациите обаче им осигури още един шанс за класиране. В първото издание на новия турнир на УЕФА националите завършиха на второ място в дивизията. След развоя на квалификациите за Евро 2020 стана ясно, че българският тим има право да играе в баражите. 

В момента са ясни 20 от отборите, които ще играят на първенството на Стария континент, а след изиграването на мачовете през март, ще станат ясни и последните 4 участници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама