Майките на протест: Освен главата на Симеонов, искат падане и на парламента

13:50, 22 ное 19 25 3371 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“ излязоха на протест пред сградата на Народното събрание, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Поводът за тяхното недоволство за втори път е лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Миналата година те протестираха почти месец и успяха да го накарат да сдаде вицепремиерския пост заради думите му, че майките са „кресливи жени“ с „уж болни деца“. Този път те се възпротивяват на решението на депутатите Симеонов да бъде назначен за зам.-шеф на парламента от групата на „Обединени патриоти“.

Въпреки протестите: Симеонов нямал избор и ще остане зам.-шеф на парламента

Сега майките настояват не само за оставката на патриота, а и за разпускане на цялото Народно събрание. Според тях със своя избор народните представители са демонстрира липса на морал и незачитане на достойнството на суверена. Към протеста на майките се присъедини и бившият омбудсман Мая Манолова.

Планирана е поредица от няколко акции, като първата бе днес пред Народното събрание. Следващата е в понеделник - 25 ноември, и ще представлява автошествие, което ще започне от пл. "Народно събрание".

Каракачанов: Колко пъти майките искат да отрежат главата на Симеонов

Самият Валери Симеонов определи протестите като политически. Той заяви, че всеки има право да изразява недоволството си, но подчерта, че твърде бързо е било забравено неговото участие в приемането на Закона за хората с увреждания. Другият патриот – Красимир Каракачанов, коментира, че майките не спазват християнската идеология, която гласи, че за всяка грешка има и прошка. „Колко пъти искат да му отрежат главата? Мисля, че не са прави“, каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама