Връчиха "Оскарите" за правосъдие на бляскава церемония в София

11:00, 24 ное 19 25 3657 Шрифт:
Автор: Мария-Антоанета Даскалова

Изявени юристи бяха отличени с награди за принос в сферата на правосъдието, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. Церемонията по награждаването се състоя в зала "София" на столичния хотел "Маринела", а връчването на статуетки беше последвано от благотворителен търг с майсторски произведения на родни художници. 

Целта на инициативата, която навърши седем години, е събиране на средства за лечение на деца, болни от церебрална парализа. Та­зи го­ди­на юрис­ти­те дадоха под­к­ре­па­та си за Ва­нес­ка (3 г.), Бо­жи­дар (5 г.), Ра­до (6 г.) и Снеж­ка - (18 г.). На съ­би­ти­е­то имаше и бла­гот­во­ри­тел­на том­бо­ла, в ко­я­то пред­ме­ти­те бяха осигурени от фир­ми­те, под­к­ре­пя­щи ини­ци­а­ти­ва­та.

Творците, чиито произведения бяха предоставени на търга, са актьорът Ники Сотиров, адвокатът-художник Румяна Недялкова, Кеазим Исинов, Иван Яхнаджиев, Красимира Михайлова, Илиан Савков, скулпторът Добромир Иван. За удоволствие на всички гости беше показано за пръв път пред публика забележително платно на Златю Бояджиев, чиито наследници също бяха в залата. 

Съб­ра­ни­те на ба­ла на юрис­ти­те 19 000 лева бяха дадени на ро­ди­те­ли­те на болните де­ца на мяс­то - на сце­на­та, в при­със­т­ви­е­то на но­та­ри­ус.

Големи вълнения донесе кулминацията на вечерта - церемонията по връчването наградите. Кратки филми бяха прожектирани пред очите на зрителите, показващи постиженията на всеки от номинираните. Носи­те­ли­те на гран при за ця­лос­тен при­нос в пра­во­съ­ди­е­то за 2019 г. са проф. Ата­нас Се­мов и кумирът на всич­ки ад­во­ка­ти у нас - 93-го­диш­ни­ят все още практикуващ за­щит­ник Йор­дан Ми­чев.

Проф. Се­мов по­лу­ча­ва го­ля­ма­та наг­ра­да за сво­я­та пре­по­да­ва­тел­с­ка и на­уч­на дей­ност. А ад­во­кат Ми­чев, за­що­то от не­го всич­ки мо­гат са­мо да се учат. Той е един­с­т­ве­ни­ят в стра­на­та ни ад­во­кат, кой­то не­за­ви­си­мо от го­ди­ни­те си при­е­ма хо­ра в кан­то­ра­та си, во­ди де­ла, явя­ва се в съ­деб­на за­ла и пе­че­ли. Екстравагантното при него е, че все още използва пишеща машина за делата си.

Адвокат на годината стана д-р Петър Илиев, а нотариус на годината – председателят на камарата на нотариусите Красимир Анадолиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама