Има задържан след инцидента в Кипър, при който загина 10-годишно българче

08:40, 25 ное 19 25 2405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Има задържан за катастрофата, при която загина 10-годишно българче в Кипър, това заяви посланикът на България в страната Н.Пр. Любомир Тодоров, съобщава Нова телевизия.

Инцидентът се случи в кипърския град Пафос в петък следобед. 

„Водачката на автомобила е идентифицирана и задържана. Има много свидетели на този трагичен инцидент. Посолството положи максимални усилия и успяхме. Оттук нататък започва разследване в съответствие със законодателството. Нямам информация дали жената е избягала от местопроизшествието”, каза Н.Пр. Любомир Тодоров, посланик на България в Република Кипър.

Кола прегази и уби 10-годишно българче в Кипър

„Това е голяма трагедия и мъка за българите в Кипър. Загина момиченце на 10 г. в резултат на нелеп пътен инцидент. Детето, заедно със своя дядо, пресича на зелен сигнал на светофар. В този момент автомобил, управляван от кипърка на 69 г., с висока скорост, без да се съобразява с червения сигнал, бута детето”, разказа Тодоров. 

„Интересен факт е, че в Кипър има 650 000 шофьори, от които 100 000 са над 60 г. Този инцидент провокира дискусия в кипърското общество за възрастта на шофьорите. Медиите съобщават, че е много вероятно законодателството да бъде променено”, посочи още посланикът.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама