Превозвачи на протест: И след срещата с Борисов не бяха решени проблемите в бранша

06:30, 13 дек 19 25 2356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Автобусните превозвачи започват едномесечни протестни действия, които ще продължат до 13 януари. Недоволството им е заради неизпълнени от държавата обещания за решаване на проблемите в бранша. Сред тях са нерегламентираният превоз на пътници, тол таксите и субсидирането на сектора.

През февруари тази година на среща на превозвачите при премиера Бойко Борисов бяха поети ангажименти за законодателни промени, борба с нелегалния превоз, субсидии за малките населени места и др. Според представители на бранша обаче 10 месеца по-късно нито един от тези проблеми не е решен.

Камара на превозвачите пред ТОПНОВИНИ: Тол таксите са непосилни

Автобусните превозвачи имат и проблем с автогаровото обслужване. Те предупредиха, че ако то не бъде извадено от тол системата, ще има фалити на автобусни фирми. За последните години от 3000 фирми са фалирали около 1500.

Протестът е неотложен. Ние така или иначе ще спрем - дали ще спрем на 13 януари, за да осигурим превоз на гражданите, или няколко месеца след това, защото ще сме фалирали, резултатът ще е един и същ. Транспорт няма да има”, коментира Магдалена Милтенова от Конфедерация на автобусните превозвачи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама