Радев: Знанието и образованието в ръцете на младите водят до по-добър свят

15:56, 25 ное 19 / Политика 25 1987 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът Румен Радев връчи еднократни стипендии на студенти и ученици, които са в неравностойно положение. Средствата се предоставят за образование и са част от инициативата „Подкрепи една мечта“ за 2019 г., предаде БГНЕС.

"На абитуриентския бал, организиран президентската институция ви пожелах да има дузина студенти, приети тази година. Благодаря ви, че значително надхвърлихте тази бройка - 22 сте", каза той и поздрави първокурсниците за избора им да продължат да учат.

Радев припомни, че миналата година е била създадена и стипендия за завършен 11 и 12 клас с отличие.

"Тази година имаме 8 ученици, които завършиха с отличен успех", посочи той и изрази надежда догодина да ги види като студенти.

"Знанието и образованието са сила, която в ръцете на младите води до един по-добър свят", каза още държавният глава.

Недялко Недялков е един от получилите стипендия, защото е приет в техническия университет във Варна. Завършил ресторантьорство в Провадия, момчето оценява помощта, която получава по пътя към сбъдва ето на мечтата му да стане капитан на кораб.

"Минах през много трудности, за да стигна до тук. Много работа изискваше всичко, но с помощ от моето приемно семейство и социалните работници успях да взема тази стипендия. Това е една мотивация, също така знам, че има хора, които ги е грижа за нас и ни помагат", каза момчето, което мечтае да стигне с кораб до Нова Зеландия и Антарктида.

Гергана Златева е сред осемте ученици завършили с отличие 11 клас.

"Аз мисля да си пазя парите, защото искам да уча, след като завърша средно образование. Искам да уча социална педагогика във Варна", каза Гергана Златева, която в момента учи в спортно училище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама