Паси: Темата за визите не е най-важната в българо-американските отношения

08:30, 26 ное 19 / Политика 25 2504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Визитата на премиера Бойко Борисов в САЩ е една от стъпките към следващите 30 г. в българо-американските отношения. Това коментира по bTV Соломон Паси, бивш външен министър и президент на Атлантическия клуб. По думите му отношенията между България и САЩ нито започват днес, нито ще свършат утре.

Среща пред обектива на международната политика

Според него темата за отпадането на визите не е най-важната в българо-американските отношения и въпросът е поставен официално още от 2003 г.

„Това, че още малко български мозъци ще могат да отидат свободно в САЩ, от една страна, е добре за тях, но от друга – е двузначно за нас като държава”, на мнение е Соломон Паси. Бившият външен министър коментира още, че ключовата дума, под чийто надслов минава тази среща, е сигурност.

По отношение на енергетиката „е прочел между редовете”, че има разногласия между двете страни по отношение на АЕЦ „Белене”, но тепърва ще се правят анализи.

Относно думите на Борисов, че във Варна ще бъде създаден координационен център за натовските кораби в Черно море, Паси заяви, че това е стъпка към създаване на военноморска база у нас от каквато имаме нужда. На въпрос дали ще има среща между Тръмп и Борисов в София, той е на мнение, че е това е малко вероятно да се случи.

Напишете коментар
Коментари: 2
1 MartiMoict 13:22, 01 окт 20

Stupino възстановяване на вани

2 MartiMoict 07:28, 02 окт 20

Stupino обновяване на баня покритие

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама