България изпраща на Албания спасители, техника и 200 000 лв.

14:58, 26 ное 19 / Политика 25 2493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България изпраща 30 спасители, които да помогнат на Албания да се справи с последиците от земетресението, което разтърси страната тази сутрин.

След земетресението в Албания: Жертвите вече са 14

"На заседанието на Министерския съвет в четвъртък ще предложа да бъдат отпуснати 200 000 лв. помощ на албанското правителство за справяне с последиците от труса", съобщи външният министър Екатерина Захариева.

Еди Рама: Ситуацията след земетресението е драматична, цялата страна е на крака

По думите й броят на загиналите продължава да расте, а това е най-силното земетресение в страната от 1979 г. насам. Няма информация за пострадали българи.

Мощно земетресение разтърси Албания (ОБНОВЕНА)

Президентът и премиерът поднесоха своите съболезнования на своите албански колеги. 

В писмото си до президента Илир Мета българският президент изказва своите дълбоки съболезнования по повод земетресението в Албания, довело до човешки жертви, много пострадали и големи материални щети. Румен Радев изразява надежда за бързо и успешно възстановяване на ранените при това тежко природно бедствие.

Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до Еди Рама. „От името на целия български народ и от свое име изказвам най-искрени съболезнования и съчувствия към Вас и към роднините и близките на пострадалите“, отбелязва премиерът Борисов. „Споделяме болката на албанския народ, изразяваме надежда за скорошно оздравяване на пострадалите и бързо възстановяване на сериозните материални щети. В този труден момент имаме готовност отново да окажем необходимата подкрепа на приятелска Албания“, пише още Борисов до своя колега.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама