Още едно силно земетресение в Албания

16:31, 26 ное 19 / Свят 25 2441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Още едно силно земетресение, с магнитуд 4,7 по Рихтер, разтърси Албания малко след 15.00 часа местно време. Епицентърът е в Адриатическо море, на 32 километра северозападно от Тирана, предава БТА.Трусът е бил усетен и в Скопие. 

Припомняме, че рано тази сутрин Албания бе ударена от силно земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер, което отне живота на 14 души. Ранените са около 600, някои от тях са в тежко състояние. 

България и Косово съобщиха, че ще изпратят помощ на Албания за справяне с последиците от земетресението.

Очаква се утре Министерски съвет да одобри отпускането на 200 000 лв. финансова помощ, като на място страната ни ще изпрати  30 спасители и техника. 

Правителството на Косово отпусна 500 000 евро помощ за Албания.Решението беше взето на днешното извънредно заседание на кабинета в оставка, свикано от премиера Рамуш Харадинай по повод ситуацията в Албания ,предаде БГНЕС.

"Косово е до сънародниците си и се моли броят на загиналите да не се увеличи и това да бъде последният тремор", каза Харадинай пред репортери след заседание на кабинета.

В допълнение към екипите на специалните сили и косовската полиция за търсене и спасяване, които бяха изпратени в Албания, Харадинай информира, че той нарежда и противопожарни служби, спасителни екипи и компании, ангажирани от Министерството на инфраструктурата да помагат на съседната държава с последствията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама