Кола-бомба уби 17 души в Сирия

20:03, 26 ное 19 / Свят 25 2236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кола-бомба уби най-малко 17 души и рани още 20 души в контролирания от Турция регион в Северна Сирия във вторник, съобщи министерството на отбраната на Турция, цитирано от БГНЕС. Атаката е извършена в селището Тал Халаф западно от град Рас ал Айн, който сега е контролиран от турски военни части след започването на офанзивата през октомври.

Анкара обвини за атаката кюрдските Отряди за защита на населението (ОЗН), които според Турция са сирийско разклонение на забранената Кюрдска работническа партия (ПКК), която води бунт срещу Турция от 1984 г.

Осем убити и над 20 ранени при взрив на кола-бомба в Сирия

"Терористичната група ПКК/ОЗН продължава своите бомбени атаки с автомобили, насочени срещу цивилни. Убийците на деца този път взривиха кола- бомба в село Тал Халаф западно от Рас ал Айн, при което загинаха 17 души и бяха ранени повече от 20", заяви министерството на отбраната в Тwitter.

Базираният във Великобритания "Human rights watch" в Сирия потвърди атаката, но даде по-нисък брой на жертвите, казвайки, че 11 души - включително поне трима цивилни - са били убити. Но в информацията се допълва, че броят на жертвите може да продължи да расте поради тежките наранявания на някои от засегнатите.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама