Израел отново обстрелва ивицата Газа

08:10, 27 ное 19 / Свят 25 2238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Израел нанесе серия от удари по военни цели в ивицата Газа през нощта в сряда в отговор на ракети, изстреляни от палестинския анклав, съобщи израелската армия, цитирана от АФП и БГНЕС.

"Изтребители удариха редица терористични цели на Хамас в южната част на ивицата Газа", се казва в изявление на армията. В него се твърди, че депо за производство на оръжие и подземната инфраструктура са сред атакуваните обекти.

Две ракети бяха изстреляни по Израел от ивицата Газа

Най-малко два обекта на Хамас са били засегнати, плюс още един за съюзническата групировка „Ислямски джихад“, съобщи източник от силите за сигурност в Газа. Няма информация за жертви.

Ударите дойдоха в отговор на две ракети, изстреляни към територията на Израел късно вторник, една от които беше прихваната от противоракетната система „Железен купол“, съобщи армията.

Последният инцидент идва след конфликт между Израел и управляваната от ислямистите територия, станал преди две седмици. На 12 ноември израелски удар уби висш командир на „Ислямски джихад“ в Газа, което доведе до ракетен обстрел по територията на Израел от страна на групата.

Израелската армия заяви, че около 450 ракети са били изстреляни към нейната територия, а противовъздушната отбрана е прихванала десетки от тях. След двудневни сблъсъци, в коитозагинаха 34 палестинци, на 14 ноември влезе в сила примирие.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама