Задържаха две деца за убийство в Хасковско

11:37, 27 ное 19 25 2495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Задържаха две деца за убийство в хасковското село Александрово, съобщи Нова телевизия.

Момчета на 13 и 15 години срещнали жертвата, който бил приютен в дома на родителите на по-малкия. В разпрата между тях, мъжът извадил нож, което агресирало децата и те го пребили смъртоносно.

Като видели, че е мъртъв, го изнесли на улицата с цел прикриване на действията си, а ножа захвърлили около къщата. Трупът на мъжа бе открит в понеделник сутринта на тротоара, в близост до мястото, където е живеел.

Разследват убийство в хасковското село Александрово

При аутопсията съдебният лекар е констатирал, че по тялото му има следи от физически травми, мозъчен кръвоизлив, счупени шест ребра, кръвоизлив в коремната кухина и множество повърхностни рани и охлузвания по долни и горни крайници, които са причина за смъртта.

Хасковските криминалисти с помощта на психолози от Института по психология-София, установили, че в убийството намеса имат момчетата. Криминалистите довели малолетния в управлението, а по-големият бил намерен при роднини в симеоновградското село Тянево, където се укривал.

В хода на разследването е бил извършен оглед на местопризшествието, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели и е назначена съдебномедицинска експертиза.
След изтичането на марката му закрила, малолетният е освободен, а 15-годишното момче е с мярка на задържане до 72 часа в следствения арест с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура в Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемото момче. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама