Електрически таксита тръгват в Подгорица

20:00, 27 ное 19 / Свят 25 2198 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До края на тази седмица в Подгорица ще започне работа първата таксиметрова служба с електрически автомобили. Кметът на Подгорица Иван Вукович се срещна с представители на фирма „Venn Tour” на турския бизнесмен Ахмет Авджи, която ще предоставя таксиметрови услуги с електромобили, предаде БГНЕС.

Вукович припомня, че неотдавна Подгорица е изградила първата станция за зареждане на електрически автомобили. Администрацията на града се е ангажирала през следващия период да работи усилено за изграждането на електрически зарядни станции с бързи зарядни устройства, за да осигури необходимите условия за използване на електрически превозни средства.

Черногорската столица става първата в региона, която ще предоставя услуги с автомобили „Тесла”, подчерта градоначалникът.

Собственикът на компанията Ахмет Авджи благодари за подкрепата от страна на общинската администрация за осъществяването на този проект. Той обяви, че това е началото на успешно сътрудничество със столицата и декларира интерес за развитие на партньорство и в други области от взаимен интерес.

Програмата за организиране на таксиметрови превози на Подгорица за 2019 г. включва ангажимент за въвеждане на промени в съответствие със стандартите и практиките в развитите градове в Европа, които предполагат ползването на ефективни, безопасни и екологични таксита. В тази връзка се предвиждат постепенни реформи и се препоръчва издаването на 50 нови лицензи за автомобили, задвижвани с електричество.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама