Спира приемът на деца в интензивното в столичната педиатрия (ОБНОВЕНА)

16:50, 27 ное 19 25 2610 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спрян е приемът на деца в интензивното отделение в столичната детска болница заради липса на анестезиолози, съобщи и.д. директорът доц. Димитър Калайков, цитиран от БТА.

Двама от работещите в болницата анестезиолози напуснаха, а третият не може да изпълнява тази дейност, обясни лекарят.

Лекари излязоха с декларация в подкрепа на педиатричната болница

Докато не се намерят необходимите специалисти отделението няма да работи и няма да се приемат деца нито за интензивно лечение, нито за интензивно наблюдение.

От здравното министерство съобщиха, че деца за интензивно лечение и дихателна реанимация ще се приемат в "Пирогов", "Александровска' и Националната кардиологична болница.

Доц. Калайков е изпратил доклади за проблема до Столичната регионална здравна инспекция, Столичната здравноосигурителна каса, Центъра за спешна медицинска помощ, както и е разговарял по телефона с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Борисов нареди директорите на три болници да бъдат отстранени

В интензивното отделение две от работещите медицински сестри са на по 75 години, каза още доц. Калайков и изрази съмнение, че ще се намерят желаещи да работят в болницата заради ниското заплащане на труда.

Медиците в единствената педиатрична болница пак излизат на протест

Многото протести на медицинските работници тази година настояваха именно за увеличение на заплатите в сектора. Една от прогнозите е, че медицинските специалисти ще бъдат сред най-търсените професии на пазара на труда до 2034 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама