Ананиев: Няма да оставим дете без лечение

18:37, 27 ное 19 / Политика 25 4624 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Директорът на СРЗИ вчера е информирал здравното министерство, че Детската болница "Проф. Иван Митев" в София няма да приема спешни случаи до 5 януари 2020 г. Тези функции се поемат от "Пирогов", Националната кардиологична болница и "Александровска". 

Това обяви на извънреден брифинг здравният министър Кирил Ананиев, предаде БГНЕС.

Спира приемът на деца в интензивното в столичната педиатрия

"Това не се случва за първи път. Убеден съм че и тази ситуация ще бъде преодоляна. Няма да оставим дете без лечение", увери Ананиев.

Снимка: БГНЕС

Той добави, че това се налага заради недостиг на лекари, а за кадровия проблем в детската болница разбрали през почивните дни. По думите му вниманието им било заострено най-вече след смъртта на тригодишния Александър.

"Всички отделения с изключение на интензивното работят, дори са пълни. Има подадено заявление за напускане на двама анестезиолози", разкри министърът.

Кирил Ананиев обяви още, че е назначава проверка в болницата, за да се установи какви точно са проблемите там:

До тогава Министерството на здравеопазването, ЦСМП-София и трите болници – „Пирогов“, НКБ и „Александровска, ще си сътрудничат, за да не се нарушава лечебния процес

„Използвам възможността чрез медиите да се обърна към родителите – нека знаят, че могат да бъдат спокойни – техните деца са в сигурни ръце. Днес аз и зам.-министър Пенков лично разговаряхме с директорите на трите болници и имаме тяхното уверение, че разполагат с необходимия кадрови ресурс, техника и апаратура и могат да поемат детската спешност на територията на София, а при необходимост да обслужват и малки пациенти от други населени места. Важно е да се знае, че и трите болници разполагат със спешни отделения“, допълни Ананиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама