Обвиниха в секстормоз ключова фигура в изслушванията за импийчмънт на Тръмп

10:38, 28 ное 19 / Свят 25 1874 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гордън Сондланд, посланик на САЩ в ЕС и ключова фигура от разследването за импийчмънт на Доналд Тръмп, беше обвинен от 3 жени в сексуален тормоз. Обвиненията, публикувани от американски медии, се отнасят за период преди 62-годишният дипломат да заеме настоящия си пост.

По време на предполагаемите инциденти, той е развивал хотелска верига в Портланд и Сиатъл. Сондланд отхвърли всички обвинения и посочи, че жените го обвиняват заради ролята му в изслушванията за импийчмънт на Тръмп.

„Тези неверни твърдения за нежелано докосване и целуване са съчинени и, вярвам, координирани с политически цели“, каза дипломатът, цитиран от БГНЕС.

Поканиха Доналд Тръмп на изслушването за импийчмънт

Никол Вогел, Джана Солис и Натали Септ твърдят, че Сондланд ги е целувал или се е опитвал да го направи без тяхното съгласие, а една от тях твърди, че се разголил пред нея. Освен това, след като желанията му били отхвърлени и от трите, Сондланд им създавал трудности в професионално отношение.

По време на изслушванията в Конгреса за импийчмънт на американския президент Сондланд посочи, че Тръмп е заповядал да се окаже натиск на Украйна, за да разследва семейството на политическия противник на Тръмп Джо Байдън. Посланикът заяви, че инструкциите дошли от личния адвокат на Доналд Тръмп Рудолф Джулиани.

Тръмп отива на избори в тандем с Майк Пенс

Изслушванията определят дали Тръмп е задържал гласувана от Конгреса военна помощ за Украйна като предусловие за започването на разследване от Киев срещу Байдън. Тръмп отрича да е извършил нещо нередно. По американските закони не е позволено да се търси помощ от чужда държава за добиването на предимство в изборите. Джо Байдън е един от основните конкуренти на Доналд Тръмп в предстоящите след година президентски избори в САЩ.

Разследването се води от депутатите от Демократическата партия, които са политически противници на републиканеца Тръмп.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама