Българският камион с мигранти край Куманово е с крадени номера (Обновена)

16:26, 28 ное 19 / Свят 25 3368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

публикувана 10.49/ обновена 15.11 

Камион с български номера е катастрофирал на пътя Свети Никола – Куманово в Северна Македония, пише електронното издание mkd.mk. В него са пътували 25 мигранти. Всички са пострадали. 15 от тях са от Афганистан, 9 от Пакистан и един от Ирак. Седем от мигрантите са малолетни. Пострадалите са настанени в болница в Куманово. 

По информация на македонското МВР катастрофата е станала преди обяд. Камионът е излетят от пътя. Подозира се, че групата мигранти e влязлa нелегално от Гърция в Северна Македония.

Не става дума за трафик на мигранти от България при инцидента с микробус с български регистрационни номера в Северна Македония, превозвал чужденци. Това обясни директорът на ГД "Гранична полиция" Светлан Кичиков пред журналисти, цитиран от БТА.

Правоохранителните органи все още издирват шофьора, който е гражданин на Северна Македония. Той допълни, че българските регистрационни номера на микробуса са откраднати от лек автомобил на гражданин на Северна Македония, който имал и българско гражданство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама