Солени са глобите за фалшиви намаления

15:24, 28 ное 19 25 1758 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Утре е дългоочакваният за някои Черен петък - денят на големите намаления и тоталните разпродажби на стоки в магазините. Фалшивите намаление се глобяват с до 30 хил. лв. при първоначално нарушение, а при повторно санкцията може да достигне и до 50 хил. лв. Това обясни по БНТ председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

По думите му българинът е склонен да задели до 400 лв. за покупки за предстоящия Черен петък. В последните 5 години расте броят на хората, които пазаруват онлайн.

Статистиката показва, че за миналата година разпределението е: 40% от потребителите пазаруват само в търговски обекти, 30% пазаруват само онлайн и 30% предпочитат да пазаруват както в търговските обекти, така и онлайн.

Тази година КЗП е започнала по-рано наблюдението на пазара. „Най-същественото оплакване е, че търговци се опитват изкуствено да вдигнат цената непосредствено преди старта на кампанията, което означава, че последвалите после намаления не са реални“, обясни Маргаритов.

Като друга често срещана нелоялна практика са обявените големи проценти намаления на витрините, които всъщност отговарят на много малък набор от асортименти в обекта.

Най-често купуваните стоки на Черен петък са дрехи, обувки и битова електроника.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама