Кой потропва на парламентарната трибуна

10:23, 29 ное 19 / Политика 25 1665 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Управляващите два пъти отхвърлиха предложението на БСП министър Кирил Ананиев да дойде в парламента, за да им докладва за ситуацията със спрения прием на деца в педиатричната болница. Министърът все пак ще дойде в Народното събрание за петъчния парламентарен контрол.

Заради липса на специалисти столичната педиатрична болница спря приема на деца в интензивното отделение. От здравното министерство обявиха, че децата ще се приемат в "Пирогов", "Александровска' и Националната кардиологична болница.

От БСП реагираха остро, че им се отказва отговор от Ананиев. Според ГЕРБ обаче причината е, че от левицата не са посочили дата и час на изслушването. „Министерството на здравеопазването не чака вие да се сетите да го изслушвате, за да създаде ред за приемане на децата“, заяви Даниела Дариткова.

„Вчера се разбрахме, не си спазвате обещанията. Имахме принципно съгласие министърът да дойде. Днес по нагъл начин си измисляте, че трябвало да има ден и час. Обяснете го на родителите“, заяви Драгомир Стойнев. 

Не ми потропвайте по трибуната. Пийнете водичка и се обърнете, за да ви кажа каква процедура трябва да направите“, коментира председателят Цвета Караянчева.

Тази трибуна не е ваша, за да казвате- не ми потропвайте по трибуната“, контрира Георги Свиленски. „Не ви ли е срам? Детска болница се закрива в България и вие безучастно гледате, въздържали се и против", попита той. "Проявете се като авторитет и дайте знак да гласуват „за“, те чакат, не знаят какво да правят“, се обърна Свиленски към Караянчева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама